Codul CAEN 4939 pentru transportul alternativ

Codul CAEN 4939 pentru transportul alternativ

Dacă ești interesat să îți deschizi o afacere în domeniul transportului alternativ, trebuie să știi că există un cod CAEN dedicat acestei activități. Acesta este codul 4939 și poate fi atât principal, cât și secundar, în cazul în care ai deja o firmă înregistrată și cu alte coduri CAEN.

Dar ce înseamnă transport alternativ? Acesta se referă la serviciile de transport oferite de companii precum Uber, Bolt sau Clever, care folosesc mașini personale pentru a transporta pasageri. În acest caz, codul CAEN 4939 se referă la "alte activități auxiliare ale transportului terestru, n.c.a.".

Dacă alegi să îți deschizi o afacere ca PFA în domeniul transportului alternativ, trebuie să știi că nu este nevoie să ai Atestatul de Manager Transport Persoane. Acesta este necesar doar pentru companiile care oferă servicii de transport în regim de taxi sau închiriere cu șofer.

În concluzie, dacă vrei să îți deschizi o afacere în domeniul transportului alternativ, trebuie să alegi codul CAEN 4939 și să ții cont de faptul că nu este necesar să ai Atestatul de Manager Transport Persoane în cazul în care optezi pentru varianta PFA.

Concluzie

Manager Flota este singura platformă de administrare a flotelor de transport alternativ. Poți gestiona șoferii, plățile săptămânale, contracte de închiriere mașini și rapoarte instant.

Înapoi acasă