Obținerea autorizației pentru transport alternativ în România

Obținerea autorizației pentru transport alternativ în România

În cazul în care dețineți o companie și sunteți în posesia atestatului de transport persoane în regim de închiriere, următorul pas este obținerea autorizației pentru transport alternativ de la Autoritatea Rutieră Română (ARR). Cu toate acestea, pentru a obține această autorizație, trebuie să îndepliniți anumite condiții și să depuneți anumite documente.

Printre condițiile necesare se numără vârsta de cel puțin 21 de ani, deținerea permisului de conducere categoria B cu o vechime de cel puțin 2 ani, precum și faptul că nu ați avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce în ultimul an pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive sau să nu ați fost implicat în accidente rutiere soldate, din culpa dumneavoastră, cu decesul sau vătămarea gravă a uneia sau mai multor persoane.

În plus, trebuie să depuneți o serie de documente, printre care copia certificatului de înregistrare și a certificatului constatator de la Registrul Comerțului, copia certificatului de atestare a pregătirii profesionale pentru transportul de persoane în regim de închiriere eliberat de Autoritatea Rutieră Română – A.R.R., certificatul de cazier judiciar, avizul medical și avizul psihologic.

Cererile pentru obținerea autorizației se depun la ARR și se eliberează în maxim 15 zile lucrătoare, după achitarea unei taxe de 300 de lei. Autorizațiile se eliberează pe o perioadă de 3 ani.

În concluzie, obținerea autorizației pentru transport alternativ poate fi un proces destul de complex, însă este necesar pentru a putea desfășura activitatea de transport persoane în regim de închiriere în mod legal și în siguranță.

Concluzie

Manager Flota este singura platformă de administrare a flotelor de transport alternativ. Poți gestiona șoferii, plățile săptămânale, contracte de închiriere mașini și rapoarte instant.

Înapoi acasă